hidden hit counter Het Gemaal Lijnden Restaurant Skip to main content

Het Gemaal Lijnden Restaurant

Gemaal De Lynden in het Noord-Hollandse Lijnden speelde lange tijd een belangrijke rol in het droogleggen en droog houden van het Haarlemmermeer. Het gemaal Lijnden is gebouwd in opdracht van de toenmalige Staatscommissie van beheer en toezicht voor de droogmaking van het Haarlemmermeer.


Bij Qunis

De Houten Klaas Sloterweg 8-10 Badhoevedorp di wo do vr za zo 22 km herberg.

Het gemaal lijnden restaurant. Het gemaal is niet meer in bedrijf maar de fundering maakt nog altijd onderdeel uit van de waterkering die onder beheer staat van Hoogheemraadschap Rijnland. Het restaurant is vooral op groenten georiënteerd. Toen het gemaal in Lijnden als locatie op hun pad kwam waren ze verkocht.

Het dorp Lijnden ligt ten westen van Amsterdam en dankt zijn naam aan Gemaal De Lynden één van de 3 stoomgemalen die het Haarlemmermeer hebben drooggemaakt. De drie delen van dit restaurant zijn apart af te huren voor feesten werkdiners of. De chef laat zich leiden door de regio en de seizoenen zijn eerlijke kookstijl steunt op het beste van de markt.

80 personen en er zijn twee aparte vergaderzalen beschikbaar tot ca. Whiskey Internationaal Melbournestraat 1 Lijnden restaurant. Na restauratie van de schoorsteen werd met subsidie van de provincie Noord-Holland en een bijdrage van de BankGiro Loterij een begin gemaakt met de opknapbeurt van het voormalige ketelhuis en het pompgebouw van.

Het gemaal stamt uit 1847 en speelde een belangrijke rol bij de droogmaking van de Haarlemmermeer in de periode 1849-1852. Gemaal De Lynden stamt uit 1847 en heeft een belangrijke rol gespeeld bij de droogmaking van de Haarlemmermeer in 1849. Lijnden is een plaats in de gemeente Haarlemmermeer en ligt onder de rook van Amsterdam.

August 11 at 437 AM Lijnden Netherlands. Best Seafood Restaurants in Lijnden Haarlemmermeer. Vandaag de dag huist er een heerlijk restaurant in het gemaal.

Het restaurant biedt plaats aan ca. Dineren boven alle peil. Restaurants near Brasserie Het Gemaal Halfweg on Tripadvisor.

Bij Ronald en Tamara Kunis kijkt u uw ogen uit. Deze horeca gelegenheid is beoordeeld op Iens en EetNu met in totaal 66 reviews. Het is vrijwel overal nog volop zomervakantie.

Tamara Kunis richt zich achter de schermen met name op de marketing- en sales kant van het restaurant. Tamara heeft een achtergrond in het bedrijfsleven en zo is ook de verdeling in het restaurant. Op een prachtige historische plek in het gemaal De Lynden 1847 in Lijnden aan de rand van de Haarlemmermeer zijn Ronald en Tamara Kunis in 2015 hun restaurant Bij Qunis begonnen.

De keuken van restaurant Bij Qunis is georiënteerd op groente het liefst zoveel mogelijk uit de eigen tuin. Om dit rijksmonument horeca klaar te maken waren flinke. De non-profitorganisatie BOEi gespecialiseerd in herbestemming werd in 2012 eigenaar van Gemaal De Lynden een rijksmonument uit 1847 onder de rook van Amsterdam.

Het gemaal is in 1849 in gebruik gesteld en genoemd naar Frans Godard baron van Lynden van Hemmen 1761-1845 opsteller van het plan op basis waarvan de uiteindelijke drooglegging van het Haarlemmermeer heeft plaats gevonden. Akerdijk 12 1175 LE Lijnden Nederland 31 23 204 9040 Website Menu. Ronald en Tamara Kunis restaurant Bij Qunis in het oude gemaal De Lynden gelegen in Lijnden.

Voordat het avontuur in Lijnden begon heeft hij gewerkt als executive chef bij Restaurant De Kas in Amsterdam. Een succesvolle combinatie zo blijkt. Het gemaal en het dorp Lijnden rond het gemaal zijn genoemd naar Frans Godert van Lynden van Hemmen 1761-1845 een politicus die net als de naamgevers van De Cruquius en De Leeghwater een plan had ontwikkeld voor de.

Bir Bey Turks Jan Rebelstraat 21a Amsterdam ma di wo do vr za zo 19 km brasserie. Victor Internationaal Melbournestraat 1 Lijnden -. Natuurlijk serveren we vis en vlees maar onze gasten zijn zo verrast door de smaak van onze groenten.

151 beoordelingen 1 van 1 restaurant in Lijnden - Nederlands Vis en zeevruchten Internationaal. Wij zijn geopend van dinsdag tm zaterdag voor het diner. Restaurant Bij Qunis is gevestigd op Akerdijk 12 te Lijnden.

Onder de rook van Amsterdam ligt restaurant Bij Qunis. Het is gebouwd in neogotische stijl. Find Tripadvisor traveler reviews of Lijnden Seafood restaurants and search by price location and more.

Het gemaal is in 1849 in gebruik gesteld en genoemd naar Frans Godard baron van Lynden van Hemmen 1761-1845 opsteller van het plan op basis waarvan de uiteindelijke drooglegging van het Haarlemmermeer. Onder de rook van Amsterdam ligt restaurant Bij Qunis. Het monumentale karakter van het gemaal is behouden wat een industriele sfeer brengt in dit stuk natuur.

Hun restaurant is ondergebracht in het gemaal De Lynden 1847 een Rijksmonument waar het authentieke karakter zich mooi vermengt met de stijlvolle inkleding. Heerlijk dineren in het gemaal - Bekijk 151 reizigersbeoordelingen 134 onthullende fotos en goede aanbiedingen voor Lijnden Nederland op Tripadvisor. Lijnden heeft ongeveer 900 inwoners en bestaat uit woonhuizen rondom het gemaal de Ringvaart en de Hoofdvaart.

Het gebouw van het oude gemaal wordt niet gesloopt het is een Rijksmonument. In maart 2015 startten Ronald en Tamara Kunis restaurant Bij Qunis in het oude gemaal De Lynden gelegen in Lijnden. Bosweg 19 Hoofddorp Italiaans Bistro.

Restaurant Bij Qunis is at Restaurant Bij Qunis. Het monumentale karakter van het gemaal is behouden wat een industriele sfeer brengt in dit stuk natuur. Het gemaal heeft samen met de qua technische opzet identieke gemalen Leeghwater en Cruquius het Haarlemmermeer droog.

Het oude gemaal stamt uit 1849 en is in 2005 vervangen door een nieuw gemaal. Gezonde lichte frisse gerechten komen hier prachtig gepresenteerd de Mediteraanse keuken uit. In de 19e eeuw nog volop in gebruik om het Haarlemmermeer leeg te pompen inmiddels een restaurant waar chef Ronald Kunis samen met zijn brigade groenten in.

Op 2 maart openden Ronald en Tamara Kunis hun nieuwe restaurant Bij Qunis in het voormalige ketelhuis van het gemaal in Lijnden. De drie delen van dit restaurant zijn apart af te huren voor feesten werkdiners of. Gezonde lichte frisse gerechten komen hier prachtig gepresenteerd de Mediteraanse keuken uit.

Heb je zin in om in je vakantie een avondje te dineren of ben je alweer aan het werk en ook wel weer toe aan wat ontspanning. Find traveller reviews and candid photos of dining near Brasserie Het Gemaal in Halfweg North Holland Province. In deze bijzondere industriële omgeving kookt Ronald samen met zijn team met verse groenten en andere producten van het seizoen.

Restaurant Bij Qunis is gevestigd in het oude stoomgemaal van Lijnden gelegen onder de rook van Amsterdam en dichtbij Schiphol. Ronald op de vloer en Tamara is verantwoordelijk voor sales en marketing.


Restaurant Bij Qunis Een Kijkje Bij Ons Binnen Foto S


Gemaal Lynden Lijnden Steunpunt Monumenten En Archeologie Noord Holland


Restaurant Bij Qunis Lijnden Menu Prices Restaurant Reviews Tripadvisor


Gemaal Lynden Lijnden Steunpunt Monumenten En Archeologie Noord Holland


Gemaallijnden Bureau Polderman


Gemaal De Lynden Leidraad Landschap En Cultuurhistorie


Bij Qunis


Restauratie En Herbestemming Gemaal Lijnden Mooi Noord Holland


Restauratie En Herbestemming Gemaal Lijnden Mooi Noord Holland


Restaurant Bij Qunis Traktatie Aan De Ringvaart Liefs Uit Haarlemmermeer


Gemaal Lynden Lijnden Steunpunt Monumenten En Archeologie Noord Holland


File Gemaal De Lynden Lijnden Jpg Wikimedia Commons


Restaurant Bij Qunis Een Kijkje Bij Ons Binnen Foto S


Gemaal Lynden Lijnden Steunpunt Monumenten En Archeologie Noord Holland


Menu Restaurant Bij Qunis In Lijnden Thefork Voorheen Iens


Gemaal Lynden Lijnden Steunpunt Monumenten En Archeologie Noord Holland


Gemaal Lynden Lijnden Steunpunt Monumenten En Archeologie Noord Holland


Restaurant Bij Qunis Traktatie Aan De Ringvaart Liefs Uit Haarlemmermeer


Restaurant Bij Qunis Home Lijnden Menu Prices Restaurant Reviews Facebook

Comment Policy: Silahkan tuliskan komentar Anda yang sesuai dengan topik postingan halaman ini. Komentar yang berisi tautan tidak akan ditampilkan sebelum disetujui.
Buka Komentar
Tutup Komentar